JoyceTekst&Fotografie-88_websize.jpg

VERHALENVANGER EN RUIMTESCHEPPER

 

Jup, dat ben ik. Althans, zo noemde ik mezelf nog niet toen ik net als zelfstandig tekstschrijver en interviewer begon. Want dat schrijven bij me paste wist ik wel, maar als interviewer moet je toch overal bovenop zitten, confronterende vragen stellen en het onderste uit de kan halen?

Het duurde even voor ik ontdekte dat mijn natuurlijke rust en de ruimte die ik in gesprekken geef juist handige kwaliteiten zijn om de verhalen van mensen te vangen. Toen ik dat eenmaal doorhad, voelde ik me veel meer op mijn plek in dat wat ik zo leuk vind om te doen: interviews houden en schrijven.

Ik ben Anouk van Bruggen, tekstschrijver in Oud-Beijerland, de Hoeksche Waard. Mijn eigen verhaal begint in 2017, toen mijn eerste freelance opdracht op mijn pad kwam. Als zelfbestempelde 'mensenschuwe introvert' leek het me heerlijk om als zelfstandig tekstschrijver de hele dag op mezelf te zijn. Alleen ik en mijn laptop, teksten tikken in mijn eigen tempo. Maar dat bleek anders te lopen.

Voor mijn eerste opdracht moest ik namelijk veel verschillende ondernemers interviewen, waardoor ik langzaam besefte ik dat ik helemaal niet zo mensenschuw was als ik dacht. Ik genoot van het één op één contact en de echte verhalen die ik van al die verschillende mensen te horen kreeg. Het geeft me enorm veel energie. De verbinding die je voelt door het verhaal van een ander te horen, dat vind ik zó tof. Sinds ik dat merkte, richt ik me zoveel mogelijk op het schrijven en delen van dit soort verhalen.  

In onze samenleving vol snelle, vluchtige berichten en contacten geloof ik erin dat mensen vooral op zoek zijn naar echte verbinding. Naar mijn mening is niets zo verbindend als het luisteren naar elkaars verhalen en het vinden van herkenning. Ik draag als tekstschrijver heel graag bij aan het op papier zetten van zoveel mogelijk verhalen, of dit nu ervaringsverhalen, bedrijfsverhalen of klantverhalen zijn. Overal liggen verhalen die het waard zijn om verteld te worden.

Welk verhaal heb jij te delen? Ik ben benieuwd!