de kracht van zacht

DE KRACHT VAN ZACHT

Wat als verbinding centraal mag staan in het verkoopproces?

 

Dat is de vraag die ik mezelf een tijdje geleden stelde. Ik bewoog in een zakelijke wereld die boven alles draaide om geld. Om het zo snel mogelijk aantrekken van zoveel mogelijk klanten. Ik voelde me niet thuis tussen de zoekwoorden, de pakkende koppen en de schreeuwerigheid van sociale media. Tussen de trucjes, slimmigheidjes en lokkertjes. Ik wilde diepgang en verbinding. Echt contact, ook in het zakelijke.

 

Inmiddels heb ik gezien én ervaren dat het anders kan. Dat je inderdaad vanuit verbinding een zakelijke relatie aan kunt gaan, dat je vanuit intrinsieke motivatie kunt kopen én verkopen.

 

Er is ruimte voor verhalen, sterker nog, er is behoefte aan verhalen. Verhalen waarin je herkenning vindt, waar je jouw eigen perspectief naast mag leggen en uitgenodigd wordt om verbinding te maken. En dat is precies wat deze zachtpatser hier wil brengen.

verbind met klanten die bij je passen

Het is niet voor niets dat ik schrijf voor verschilmakers. Zij hebben die intrinsieke motivatie, willen écht iets veranderen in de wereld. Zij zoeken die intrinsiek gemotiveerde klant voor wie zij dat verschil kunnen maken. Zij willen werken met klanten die bij ze passen.

 

De verhalen die ik schrijf, dragen bij aan de verbinding met die klanten. Het zijn rijke verhalen met meer diepgang dan een recensie of testimonial. Verhalen waarin je een stukje van de reis van jouw klant laat zien. Verhalen waarmee je jouw nieuwe klant uitnodigt om dat wat jij mogelijk maakt te verkennen. Niet vanuit overtuigingskracht en doortastendheid, maar vanuit ruimte, vertrouwen en verbinding. Zodat jouw nieuwe klant voor jou kan kiezen vanuit zichzelf.

VERBIND MET KLANTEN DIE BIJ JE PASSEN

ZO WERD IK EEN ZACHTPATSER

Dit ben ik. Een rustig, zacht en vriendelijk mens. Klinkt best fijn als je het zo leest, maar het duurde even voordat ik de kwaliteiten daarvan inzag. Toen ik als tekstschrijver ontdekte hoe leuk ik het vond om mensen te interviewen, voelde ik me als schuwe introvert in eerste instantie onzeker. Als échte interviewer moet je toch overal bovenop zitten, confronterende vragen stellen en het onderste uit de kan halen?

Inmiddels weet ik dat het ook op mijn manier mag. Sterker nog; mijn natuurlijke rust en zachtheid blijken fijne eigenschappen te zijn om verhalen te vangen. Ik geef de ander ruimte om een verhaal te vertellen en luister aandachtig. Mijn verlangen naar eerlijkheid, openheid en zachtheid is een toegevoegde waarde in de teksten die ik wil schrijven. 

 

Ik laat me inspireren en raken door de verhalen die ik vang, en dat gevoel breng ik vervolgens over naar een geschreven stuk. Dat past niet alleen bij mij, maar ook bij wat ik wil brengen: diepgang, echt contact en een beetje meer zachtheid en begrip naar elkaar.

zachtpatser

VIER RANDOM FEITJES OVER MIJ

WIEBELKONT

In kleermakerszit, met opgetrokken knieën, met één been onder mijn kont... Als ik zit te werken aan de eettafel, in de serre waar ik zo graag ben, zal je mij nauwelijks met beide voeten op de grond zien zitten. 

KOPKNABBELAAR

Ik ben een voelerd én een echte kopknabbelaar tegelijk. Alles wil ik met mijn hardnekkige hoofd bedenken, snappen en kiezen. Vooral dat laatste probeer ik steeds vaker aan mijn gevoel over te laten. Met wisselend succes.

PRINSES OP DE ERWT

Mijn kledingkast is opvallend leeg. Niet omdat ik niet van leuke kleren hou, maar omdat ik een hekel heb aan knellende, kriebelige, benauwende, irriterende kleding. En nou ja, misschien ook omdat ik niet zo'n shopper ben.

OPEN EN SPEELS

Mijn Insta account is vrolijk en eerlijk tegelijk: Ik deel de fijne, maar ook de minder fijne gedachten. Ik geloof dat kwetsbaarheid een kracht is die verbindt, en ik inspireer graag anderen om hun kwetsbaarheid te tonen.

WAAROM IK VOOR ONDERNEMERS EN ORGANISATIES WERK

Ik help zowel ondernemers als organisaties om hun verhalen te vangen en de wereld in te brengen. Maatschappelijke organisaties hebben vaak al een duidelijk beeld van wat ze willen, en ik geniet ervan om daar een bijdrage aan te leveren. Ondernemers zie ik juist worstelen met hun zichtbaarheid, hun gebrek aan tijd of hun wens om op een natuurlijke manier aan marketing te doen. Ik vind het fijn om ze te helpen om op een authentieke manier zichtbaar te zijn en te verbinden met klanten voor wie zij het liefst verschil maken. 

Ervaringsverhalen voor ondernemers

VOOR ONDERNEMERS

Ervaringsverhalen voor organisaties

VOOR ORGANISATIES

DUS VERSCHILMAKER, KOPJE KOFFIE DOEN?

Lijkt het je leuk om een keer kennis te maken? Ik heb een passie voor mensen met een passie, dus ik hoor graag wat jou beweegt. Wie weet kunnen we iets voor elkaar betekenen. Ik verken het graag!

koffie drinken met anouk van bruggen