ervaringsverhalen voor organisaties die verschil maken

 

Stichtingen, scholen, zorgverleners of non-profitorganisaties, allemaal hebben ze één gemeenschappelijk doel: Een verschil maken in de wereld. Voor jouw organisatie geldt dat vast en zeker ook. En hoe dat verschil eruit ziet, kunnen waarschijnlijk al heel wat mensen over jouw organisatie vertellen. Vrijwilligers, ervaringsdeskundigen, docenten, patiënten of personeel. Hun verhalen zijn van enorme waarde. Want het zijn die ervaringsverhalen die zichtbaar én voelbaar maken wat jouw organisatie toevoegt.

 

Ben jij als organisatie op zoek naar iemand die je helpt om deze verhalen te vertellen? Ik zet ze op een eerlijke, integere en transparante manier voor je op (digitaal) papier, zodat jouw organisatie verbinding kan maken met de juiste mensen. 

 

ERVARINGSVERHALEN VOOR ORGANISATIES DIE VERSCHIL MAKEN 

ZO WERK IK

 

Wanneer ik werk met dienstverlenende organisaties, werk ik vaak samen met de afdeling marketing en communicatie. Zij weten als geen ander hoe een verhaal overgebracht moet worden en verwachten dat ook van mij. Ik merk dat mijn klanten het waarderen dat ze hun opdracht in vertrouwen los kunnen laten. Ik hou me aan de deadline, communiceer helder en persoonlijk en lever kwaliteit. De mensen die ik interview ervaren het contact vaak als prettig. Daardoor vertrouwen mijn klanten hun klanten aan mij toe, voor mij het grootste compliment.  

VERHALEN VANGEN IS EEN VAK

'Tijdens mijn baan als coördinator marketing & communicatie bij Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam, werkte ik met Anouk samen. Anouk schreef artikelen over cultuuronderwijs op middelbare scholen. Ze vangt de sfeer erg goed en weet die beeldend op te schrijven. Daarnaast is het fijn samenwerken met Anouk. Ze belt vooraf om goed door te spreken wat de wensen en verwachtingen zijn, levert op tijd en staat open voor feedback'

- Sanne Helbers, programmamaker en auteur

 

ZO WERK IK

werkwijze nooktekst voor organisaties

Ik hou van contact vanuit openheid, verbinding en vertrouwen. Dat zie je terug in mijn manier van werken, zowel met jou als met de geïnterviewde. Ik vertel je graag hoe dat eruit ziet.

 

DE BRIEFING // Wanneer ik een ervaringsverhaal voor jouw organisatie schrijf, zal ik je vragen om een duidelijke briefing. Ik vind het namelijk fijn als voor ons beiden helder is wat je vraagt en welke afspraken we maken, zodat ik je dat ook kan geven.

 

HET INTERVIEW // Vervolgens bereid ik me voor op het interview. Ik neem contact op met de geïnterviewde om een afspraak te maken en zorg altijd dat het voor de geïnterviewde duidelijk is wat zij of hij kan verwachten. Tijdens het interview luister ik met vriendelijke en oprechte aandacht. 
 

TEKST EN REVIEW // Na het interview bepaal ik de lijn van het verhaal en structureer ik het interview, zodat ik daarna de tekst kan schrijven. Ik verwerk vervolgens de feedback van de geïnterviewde en van jullie organisatie.

 

OPLEVERING // Ik zorg altijd dat ik een tekst binnen de deadline stuur. Lukt dat echt niet, dan laat ik dat vooraf weten. Ik hou van heldere communicatie en duidelijke verwachtingen over en weer. 

'Anouk interviewde mij voor FEEM magazine over mijn ontwikkeling in twaalf jaar ondernemerschap. Zij stelde zulke mooie vragen, die me nieuwe inzichten gaven.

Ze schreef een prachtig stuk over zowel mijn ups als mijn downs'

- Marieke van Dam, coach

 

Als organisatie kun je veel verschillende verhalen vertellen. De verhalen die ik opstel, zijn altijd geschreven in de vorm van een interview. Hieronder staan de verhalen die het meest worden gebruikt. Heb je iets anders in gedachten? Bijvoorbeeld een interview over jullie organisatie of een achtergrondartikel aan de hand van gesprekken met deskundigen op dat gebied? Neem dan vooral contact met me op, dan kijken we samen hoe we dat vorm kunnen geven.

 

SOORTEN VERHALEN

klantverhalen voor organisaties

KLANTVERHALEN

In een klantverhaal laat je jouw klant vertellen hoe jij het verschil maakt. Anders dan bij een recensie geef je jouw klant echt een podium. Dit zorgt voor verbinding met jouw potentiële nieuwe klanten en het nodigt hen uit om te onderzoeken of jouw organisatie en werkwijze bij haar of hem passen.

personeelsverhalen voor organisaties

PERSONEELSVERHALEN

Met een personeelsverhaal geef je jouw organisatie een gezicht, en dat is waar mensen blij van worden. Zet bijvoorbeeld iedere week een ander personeelslid centraal op je blog of in je nieuwsbrief of laat een vrijwilliger vertellen waarom hij of zij zich inzet voor jouw stichting. Dat zijn de verhalen die raken en voor verbinding zorgen met nieuwe klanten, cliënten of vrijwilligers.

combinatieverhalen voor organisaties

COMBINATIEVERHALEN

Een ervaringsverhaal is voor een maatschappelijke organisatie van grote toegevoegde waarde. Hierin kun je een vrijwilliger laten vertellen waarom hij of zij zich inzet voor jouw stichting of een tevreden bewoner van jouw zorginstelling het woord geven. Dat zijn de verhalen die raken en voor verbinding zorgen met nieuwe klanten, cliënten of vrijwilligers.

'Te gek hoe je de indruk die je van ons hebt gekregen in de tekst tot uitdrukking weet te brengen'

- Evert de Rijke, eigenaar Meantime Image & Design

AANBOD

Om het zowel mijn klanten als mezelf gemakkelijk te maken, werk ik in de basis met één format: een ervaringsverhaal van ongeveer 750 woorden, lekker leesbaar opgemaakt in verschillende alinea's, tussenkopjes en quotes. Je kunt zelf kiezen of je een los verhaal of een set van verhalen afneemt.

LOS ERVARINGVERHAAL

WAT KRIJG JE:

 

- Voorgesprek, waarin we het type verhaal       bepalen

- Interview van 45 min

- Een ervaringsverhaal van 750 woorden

- Een tekst die lekker leesbaar is opgemaakt:

  met alinea's, tussenkopjes en streamers

- Inclusief check-up na plaatsing

- Bonus indien gewenst :

  extra ideeën voor social media posts

KOSTEN:

€450,- ex btw

SET VAN DRIE VERHALEN

WAT KRIJG JE:

 

- Voorgesprek, waarin we het type verhaal bepalen

- Drie interviews van 45 min

- Drie ervaringsverhalen van 750 woorden

- Een tekst die lekker leesbaar is opgemaakt:

  met alinea's, tussenkopjes en streamers

- Inclusief check-up na plaatsing

- Bonus indien gewenst :

  extra ideeën voor social media posts

KOSTEN:

€1275,- ex btw

Het kan zijn dat je als organisatie al werkt met een bepaald format of specifieke wensen hebt. Ik bespreek heel graag jouw wensen met je om tot een passend aanbod te komen.

 
contact met nooktekst voor organisaties

INTERESSE?

Denk je dat ik met mijn waarden goed pas bij jouw organisatie en ben je benieuwd wat ik voor je kan doen? Laten we dan zeker kennismaken! Ik vind het leuk om jullie organisatie te leren kennen en mee te denken over het uitdragen van jullie verhalen. Mail of bel me, dan spreken we elkaar snel.