Jij weet precies welke verandering je jouw klanten gunt. En hoe jij kan helpen om dat te bereiken. Om dat te kunnen doen, heb je vertrouwen nodig van je klant. En verbinding, want van daaruit kun je mensen écht helpen.

 

Die verbinding en dat vertrouwen ontstaan vanzelf in het een-op-een contact. Maar in je marketing is dat een ander verhaal.

Je wilt delen op een integere, open en eigen manier, maar hoe? Borstklopperij voelt ongemakkelijk voor je, en toch weet je dat het nodig is om van je te laten horen. Maar ja, dat kost tijd, moeite en energie. Liever ben je gewoon bezig met dat wat je het liefste doet: je klanten helpen. Alleen... hoe gaat jouw potentiële klant dan dat vertrouwen en die verbinding voelen?

 

Simpel. Door ervaringsverhalen van klanten te delen.

KLANTVERHALEN VOOR VERSCHILMAKERS ZOALS JIJ

WAT IK VOOR JOU KAN DOEN

Ik ben Anouk, en ik vang die verhalen voor je. De verhalen van jouw huidige klanten, om precies te zijn. Want dat zijn de verhalen waarmee jij laat zien wat jij kan betekenen. Waarmee je nieuwe klanten helpt om een beeld te krijgen van jullie mogelijke samenwerking.

 

Laat je huidige klanten vertellen over hun reis, de problemen waar ze tegenaan liepen en de waarde die jouw oplossing voor ze had. Die verhalen scheppen vertrouwen. En creëren verbinding met de juiste mensen. Zonder borstklopperij, want dat doen jouw klanten voor je. Zonder er tijd of moeite in te steken, want dat doe ik voor je.

 

Ik schrijf het verhaal, zodat jij verschil kan maken.

mijn diensten voor ondernemers

'Het is echt een tof stuk geworden, de spijker op zijn kop. Het verhaal van de klant staat centraal, maar onze meerwaarde komt duidelijk naar voren. Niet zo’n commercieel stuk waar je weerstand bij voelt, maar echt vanuit jouw kwaliteit geschreven. Gaaf!'

- Thomas de Meulder, groepsanalyse.nl

WANNEER ZIJN ERVARINGSVERHALEN VOOR JOU INTERESSANT?

deel als ondernemer zachte klantverhalen

• Als je het lastig vindt om zelf zichtbaar te zijn.

• Als je liever je klant centraal zet dan jezelf.

• Als je weet hoe belangrijk het is om de verhalen van je klanten te delen, maar     zelf geen tijd, ruimte of energie weet te vinden om die verhalen te vangen.

 

• Als je jouw marketing op een oprechte en transparante manier in wilt richten.

 

• Als je schroom voelt om jouw klanten te vragen naar hun ervaring.

• Als je precies die klanten wilt bereiken voor wie jij het liefst verschil wil maken.

Het is zonde om de ervaringen van je klant niet te delen omdat je er geen tijd of ruimte voor hebt, of omdat je het lastig vind om ernaar te vragen. Ik neem je graag die tijd en moeite uit handen en zorg dat jouw klant zich vrij en veilig voelt om zijn of haar verhaal met mij te delen. Zo maak jij op een open en transparante manier zichtbaar en voelbaar voor nieuwe klanten welk verschil jij maakt.

HOE KUN JE DIE ERVARINGSVERHALEN INZETTEN?

Een ervaringsverhaal van jouw klant kan je op allerlei manieren inzetten. Denk bijvoorbeeld aan:

Je website // Geef de verhalen een prominente plaats op je website. Zet een link naar het verhaal op je homepage of maak een aparte pagina aan met klantverhalen, zoals hier gedaan is. 

Interne links // Link door naar de klantverhalen vanaf relevante pagina's op je website. Nodig je potentiële klant daarmee uit om jouw manier van werken vanuit hun eigen perspectief te bekijken.

Nieuwsbrief // Deel een fragment uit het verhaal in je nieuwsbrief en link door naar het hele verhaal.

De socials // Deel erover op de socials. Licht bijvoorbeeld een citaat van je klant toe op de socials en plaats een link naar het verhaal.

Potentiële klanten // Nodig potentiële klanten uit om de verhalen te lezen, zodat ze een beter beeld krijgen van wat jij mogelijk maakt.

Deel de verhalen dus op verschillende manieren. Ze zijn enorm waardevol en uitnodigend voor jouw nieuwe klant.

'Ik las van de week mijn interview terug en ik voelde mijn woorden en vibe weer, kon het hele gevoel van ons gesprek terughalen. Jouw inlevingsvermogen is on point'

                                                             

- Judith Reemnet, Kruispunt 40 coaching

WAT GAAN WE NOU EIGENLIJK DOEN?

Wat gaan we doen als ik voor jou een ervaringsverhaal schrijf van je klant?

Ik zet het voor je op een rij.

Voorgesprek // In het voorgesprek krijg ik een beeld van jou als verschilmaker. Wat drijft jou, welke verandering wil jij zo graag teweeg brengen? Het beeld dat ik van jou en je missie heb gekregen, geeft mij een leidraad voor mijn gesprek met jouw klant.

Klanten fixen // Waarschijnlijk heb je al een idee welke klant(en) je wilt vragen voor het interview. Zo niet, dan denk ik graag met je mee. Het enige dat jij vervolgens hoeft te doen, is de klant vragen of ik haar of hem mag interviewen. Zodra je groen licht hebt, kun jij lekker achterover leunen en ga ik voor je aan de slag.

Het interview // Ik neem contact op met jouw klant voor een afspraak, die meestal plaatsvindt via teams of zoom, en vertel jouw klant vooraf wat hij of zij kan verwachten. Het interview zelf duurt meestal drie kwartier tot een uur. Ik vind het belangrijk dat jouw klant zich veilig voelt om een eerlijk verhaal te vertellen. Jij krijgt het verhaal daarom pas te lezen als de klant het heeft goedgekeurd. 

Het verhaal // Nadat ik jouw klant heb gesproken, ga ik het interview uitwerken. Ik stel de lijn van het verhaal vast en structureer de belangrijke delen uit het gesprek. Van daaruit ga ik het verhaal schrijven en schaven tot ik een helder, lekker leesbaar ervaringsverhaal op (digitaal) papier heb staan. Dat stuur ik naar jouw klant voor eventuele feedback en akkoord. Wanneer jouw klant tevreden is, stuur ik jou het klantverhaal toe. Ben jij ook tevreden? Yay, dan kan hij online!

werkwijze nooktekst voor ondernemers

Puntjes op i's // Een verhaal is krachtig, mits dit het juiste podium krijgt. Daarom loop ik achteraf altijd de plaatsing met je door. Komt de tekst tot zijn recht zoals jij hem op je website hebt geplaatst? Staan de quotes op de juiste plaats? Ik plaats puntjes op i's, zodat je tekst nog aantrekkelijker wordt om te lezen. 

Bonus // Wil je graag meer uit je klantverhaal halen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Ik help je graag op gang met wat ideeën. Sociale media posts schrijf ik niet voor je, daar ligt niet mijn kracht, maar ik kan wel voorzetjes geven die je verder helpen.

 

 

FOTOGRAFEN EN WEBBOUWERS VOOR DE VOLGENDE STAP

Wil je professionele foto's hebben bij je interview, of wil je je verhalen een prominente plaats geven op je website, maar kun je dat niet zelf? Ik heb verschillende fotografen en webbouwers in mijn netwerk waar ik zelf heel enthousiast over ben. Afhankelijk van jouw wensen leg ik graag contact met de persoon waarvan ik denk dat deze jou het beste verder kan helpen.

AANBOD

Mijn aanbod is simpel en overzichtelijk. Om het zowel jou als mezelf gemakkelijk te maken, werk ik in de basis met één format: een klantverhaal van ongeveer 750 woorden, lekker leesbaar opgemaakt in verschillende alinea's, tussenkopjes en quotes. Je kunt zelf kiezen of je een los klantverhaal of een set van klantverhalen afneemt.

LOS ERVARINGSVERHAAL

WAT KRIJG JE:

 

- Voorgesprek met jou als verschilmaker

- Interview met jouw klant van 45 min

- Een klantverhaal van +- 750 woorden

- Een tekst die lekker leesbaar is opgemaakt:

  met alinea's, tussenkopjes en streamers

- Inclusief check-up na plaatsing

- Bonus indien gewenst :

  extra ideeën voor social media posts

KOSTEN:

€450,- ex btw

SET VAN DRIE VERHALEN

WAT KRIJG JE:

 

- Voorgesprek met jou als verschilmaker

- Interview met drie lievelingsklanten

- Drie klantverhalen van +- 750 woorden

- Een tekst die lekker leesbaar is opgemaakt:

  met alinea's, tussenkopjes en streamers

- Inclusief check-up na plaatsing

- Bonus indien gewenst :

  extra ideeën voor social media posts

KOSTEN:

€1275,- ex btw

Misschien voelt dit niet als de meest passende vorm voor jou. Wie weet heb je een korter of langer stuk in gedachten. Of wil je meerdere mensen aan het woord laten in één ervaringsverhaal. Als je iets anders in je hoofd hebt, dan is dat helemaal prima. Ik maak graag een aanbod op maat voor je. 

 

DUS VERSCHILMAKER, WAAR WACHT JE NOG OP?

Ik hoop dat ik je heb kunnen laten zien wat je kunt doen met de verhalen van jouw klanten, maar vooral hoe belangrijk het is om die verhalen te delen.

Geef de eerlijke, transparante verhalen van je klant een podium, zodat zichtbaar wordt wat jij mogelijk maakt. Vang ze, schrijf ze of laat ze schrijven.

 

En als je dat door mij wilt laten doen, help ik je graag.

contact met nooktekst voor ondernemers