ERVARINGSVERHALEN

Als maatschappelijke organisatie heb je tal van ervaringsverhalen te delen. Verhalen die anderen herkenning bieden, steun geven of inspireren. Verhalen die verbinden. Die verhalen schrijf ik graag voor je.

Sommige verhalen kunnen best emotioneel zijn om te delen. Ik luister altijd met aandacht en interesse en neem de tijd voor iemands verhaal. Door mijn rustige en betrouwbare uitstraling vinden mensen het prettig om hun verhaal met mij te delen.

 

Dat verhaal weet ik vervolgens zo op papier te zetten, dat de geïnterviewde zich goed in de tekst herkent en dat de lezer zich geïnspireerd of gesteund voelt. 

VOORBEELD: Lang Leve Thuis

Voor de campagne Lang Leve Thuis in de Hoeksche Waard schreef ik verschillende ervaringsverhalen. Het doel van de campagne was mensen te motiveren op tijd stappen te nemen om langer thuis te kunnen blijven wonen. Ik heb verschillende mensen gesproken over hun ervaring met levensloopbestendig wonen. Mensen die blij waren met de stappen die ze hadden genomen, of achteraf wensten dat ze juist eerder waren begonnen. Ervaringsverhalen om anderen te inspireren.

lang leve thuis 2.jpg

VOORBEELD: KC-R

kc-r_edited.jpg

Voor het Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KC-R) schreef ik verdiepende artikelen over de manier waarop de organisatie kunst en cultuur met elkaar verbindt. Verschillende deskundigen, zoals projectleiders en kunstdocenten, vertelden mij over hun ervaringen. De teksten maken de toegevoegde waarde van KC-R inzichtelijk en tastbaar.