JoyceTekst_Fotografie-4.jpg

VERHALEN VANG JE MET AANDACHT

 

Als interviewer spring ik niet in elk gaatje. Dat past niet bij mijn manier van werken. Als mensen hun verhaal vertellen, dan luister ik met aandacht en geef ik ze de ruimte om te praten, zonder steeds te onderbreken.

 

Ik stel aanvullende en uitnodigende vragen om tot de kern van een verhaal te komen. De mensen die ik interview ervaren dat als prettig. Mijn klanten vertrouwen daardoor hun klanten aan mij toe, voor mij het grootste compliment.

PORTFOLIO

Ik schreef al eerder interviewverhalen voor onder andere KC-R, Stichting BOOR, de gemeente Hoeksche Waard, hoekschewaard.nl en Hoeksche Zaken. Wil je graag wat voorbeelden zien van verhalen die ik eerder schreef? Hieronder vind je er een paar.

 

WERKWIJZE

JoyceTekst_Fotografie-68_edited.jpg

Ik hou van prettig contact, zowel met mijn klanten als met de mensen die ik interview. Dat zie je ook terug in mijn manier van werken. Wanneer ik een interviewverhaal voor je schrijf, neem ik eerst met je door om welke klant het gaat en wat je in het interview naar voren wilt laten komen. Vervolgens bereid ik het gesprek voor. Ik kan zelf de afspraak met de klant maken als je dat wilt.

 

Daarna volgt het interview. Dat houd ik het liefst face-to-face bij de klant (of op een door hem/haar gekozen locatie), want dat levert de fijnste gesprekken en de meeste kwaliteit op.

 

Dat interview werk ik uit en structureer ik, en vervolgens schrijf ik de tekst. Op die tekst kunnen zowel jij als de klant feedback geven. Meestal stuur ik de tekst eerst naar de klant en daarna naar jou, maar kijk vooral wat jij prettig vindt.

 

Als de tekst af is, zorg ik dat je deze direct kunt gebruiken, met de streamers (uitgelichte quotes uit het artikel) op de juiste plaats. Als extra service geef ik je suggesties hoe je het interviewverhaal kunt promoten op je socials. Zo haal je het optimale uit jouw verhaal.

SAMENWERKING

Wil je professionele foto's hebben bij je interview, of wil je je verhalen een prominente plaats geven op je website? Ik heb verschillende fotografen en webbouwers in mijn netwerk waar ik zelf heel enthousiast over ben. Afhankelijk van jouw wensen leg ik graag contact met de persoon waarvan ik denk dat deze jou het beste verder kan helpen.

 

SOORTEN VERHALEN

 

Als organisatie kun je veel verschillende verhalen vertellen. De verhalen die ik voor je opstel, zijn altijd geschreven in interviewvorm. Hieronder staan de verhalen die het meest worden gebruikt, maar ik kan natuurlijk ook je bedrijfsverhaal schrijven in interviewvorm of een achtergrondartikel voor je opstellen aan de hand van gesprekken met deskundigen op dat gebied.

 

JoyceTekst_Fotografie-36.jpg

KLANTVERHALEN

In een klantverhaal laat je jouw klant vertellen hoe jij het verschil maakt. Anders dan bij een recensie geef je jouw klant echt een podium. Dit zorgt voor verbinding met jouw potentiële klant en nodigt hem of haar uit om te onderzoeken of jouw diensten en werkwijze bij hem passen. 

JoyceTekst_Fotografie-75.jpg

ERVARINGSVERHALEN

Een ervaringsverhaal is voor jouw maatschappelijke organisatie een flinke toegevoegde waarde. In een ervaringsverhaal kun je een vrijwilliger laten vertellen waarom hij of zij zich inzet voor jouw stichting of een tevreden bewoner van jouw zorginstelling het woord geven. 

JoyceTekst&Fotografie-33_websize.jpg

PERSONEELSVERHALEN

Een personeelsverhaal vertelt meer over je organisatie. Zet bijvoorbeeld iedere week een ander personeelslid centraal op je blog of in je nieuwsbrief en geef je bedrijf letterlijk een gezicht.